onsdag 24. april 2013

Rabarbrablad av sement

Disse bildene er fra i fjor da jenteklubben ble samlet hos Siv som har flyttet til Nøtterøy. Hun hadde også invitert én av sine søstre til å lære oss å lage sementfat av rabarbrablader.
Utfordringen var gøy og resultatet overraskende bra (snakker i hvert fall for egen del). Nå står fatet i blomsterbeddet her hjemme. Gøy når folk spør hvor jeg har kjøpt det og jeg kan si at jeg har laget det selv.

Arbeidsantrekket var så absolutt riktig. Snekkerbukse fra Garden Girl :o)

Søppelsekk, jord og rabarbrablad. Tror vi brukte ca. 1/3 sekk med jord hver for bladene var ganske store. Formen på fatet ble bestemt utifra hvor mye man fylte på i midten. Resultatet kan altså bli ett relativt rett fat eller nesten som en skål/bolle. 
Det er viktig å fylle alle "bølgene" med jord slik at de ikke blir flate når sementen legges på.

Sementen skal slippe lett fra spaden.

Det er viktig at sementen er akkurat passe tykk slik at den ikke flyter på utsiden av bladet. Det er også viktig å legge på nok sement ytterst slik at ikke fatet blir for tynt i kantene. Stilken må støttes opp med ekstra jord for den danner en fin avsluttning øvest på fatet, så det er å anbefale å la den sitte på.

I år skal jeg få tatt et bilde av fatet i blomsterbeddet. Det flotteste med det er at alle årene fra rabarbrabladet synes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar